Indrė Zubrickaitė: klajonės tarp virtuvės ir baro

 Vilnietę Indrę Zubrickaitę vieną dieną galime išvysti bare, kitą – jau besisukančią virtuvėje, nes tai dvi merginos gyvenimo aistros. Prieš daugiau nei metus išmokti virtuvės paslapčių į Maltą išvykusi mergina, šiandien jau ‚Mojitos - Casa de Cuba“ baro barmenė. „Sunku išsirinkti, kuo dirbti smagiau, todėl svajoju atsidaryti savo restoraną“, – šypsosi mergina.
26-erių metų I. Zubrickaitė į Maltą išvyko pagal Erasmus+ Leonardo da Vinci mobilumo projektą „Virtuvės paslaptys. Virėjų – padavėjų praktika užsienyje.“ Jauna moteris apie galimybę pasimokyti svetur sužinojo profesinėje mokykloje:
„Mokykloje su keliomis merginomis kalbėjomės apie tokią galimybę stažuotis ir galiausiai nusprendėme vykti. Iš viso mūsų buvo apie penkiolika ir visos – lietuvės. Žinoma, dauguma norėjome dirbti virtuvėje“, – prisimena Indrė.Galimybė mokytis virėjų ir padavėjų darbo specifikos merginoms teko Maltos viešbutyje „Plaza“. Tuo metu, Indrė kulinarinės patirties sėmėsi iš viešbučio restorano šefo. Pasak jos, būdama šefo padėjėja, jauna moteris mokėsi, kaip paruošti tiek antruosius patiekalus, tiek desertus:
„Išmokome įvairių virtuvės paslaptėlių, kepėme konditerijos gaminius, pagilinome anglų kalbos žinias ir smagiai praleidome laiką. Nors praktika truko tik tris savaites, patirties pasisėmėme su kaupu“, – teigia I. Zubrickaitė.

Vis dėlto, grįžusi iš stažuotės Indrė pasuko kiek kitokiu keliu ir įsidarbino barmene viename Vilniaus barų. Vilnietė tikina, jog nors darbas patinka, tačiau gaminti – vis dar traukia:
„Žinoma, norėčiau dirbti virėja, tačiau, tikiu, kad be rekomendacijų įsidarbinti būtų tikrai sunku. O štai po praktikos grįžau, gavau „Europas“ mobilumo dokumentą ir be jokio vargo įsidarbinau barmene. Manau, kad tam pasitarnavo darbo patirtis užsienyje. Vis dėlto, ilgai dirbti barmene – neplanuoju. Dabar svajoju apie savo restorano atidarymą“, – šypsodamasi užbaigė I. Zubrickaitė